Grab the widget 

Saturday, May 22, 2010

Preview Kelantan vs Perlis

The Red Warriors akan menerima kunjungan pasukan dari utara tanahair Perlis untuk aksi liga super pada malam ini.Setelah mencatatkan kemengan 3-0 keatas Terengganu minggu lepas, diharapkan Kelantan sekali lagi melakar kemenangan dan menjadikan Perlis pula sebagai mangsa di stadium keramat.Stadium Sultan Muhammed ke-1v.

Mood kemenangan pada Sabtu lalu masih lagi terasa,di jangka kan lebih 20,000 penyokong fanatik The RedWarriors akan membanjiri stadium untuk memberi sokongan padu kepada pasukan tersayang.

Kelantan perlu menewaskan Perlis, untuk terus memberi tekanan kepada Selangor yang sememang nya sudah pun tertekan akibat kehilangan tiga pemain utama,Safee Sali, Hardi Jaafar, Razman Roslan dan jurulatih K Devan.Hanya keputusan kemenangan bagi membuka saingan untuk merebut takhta liga.

Untuk rekod pertemuan dengan Perlis pada pusingan pertama yang lalu, dimana kedua dua pasukan sekadar berkongsi satu mata di Stadium Utama kangar pada Januari lepas.Namun pada ketika itu,Prestasi Kelantan masih lagi dibawah tahap sebenar,dan pemain pemain belum menemui rentak permainan.

Harus diingat kepada anak anak buah Yunus Alif,kebangkitan pasukan Kelantan tidak boleh dinafikan lagi.Kelebihan sudah tentu berpihak kepada Kelantan yang akan beraksi dihadapan puluhan ribu tentera merah.Dan amat sukar untuk pasukan lawan menewaskan Kelantan.

Barisan pemain pemain Kelantan sememangnya sudah bersedia dan cergas seratu peratus, disamping kehadiran semula penyerang Akmal Rizal Rakhli yang sudah pun pulih daripada kecederaan.Akmal dijangkakan akan digandingkan dengan Nor Shahrul Idlan.

Pengendali Kelantan,B.Sathianathan akan mengekalkan kesebelasan utama yang sama ketika menentang Terengganu Sabtu lalu.Kepujian harus diberikan kepada barisan pertahanan Kelantan yang beraksi cemerlang ketika menewaskan Terengganu.

Tugas yang berat menanti tonggak pertahan Kelantan iaitu Azizi Mat Rose yang akan berhadapan dengan bekas rakan sepasukan nya.Namun kekebalan pertahanan Kelantan ternyata sukar untuk pemain perlis menembusi gawang Kelantan.

Sedikit kelebihan kepada Kelantan,yang mana penyerang utama pasukan Perlis Ahmad Fakri Sarani dan Mohd Shazwan Zinol tidak dapat beraksi akibat kecederaan.Begitu pun B.Sathianathan mengingatkan anak anak buah nya supaya tidak menganggap perlawanan yang mudah.

Kepada semua pemain pemain tunjukkan aksi yang mantap dan cemerlang,bermain dengan penuh komitmen untuk melakar kemenangan dan seterusnya memberi tekanan kepada selangor.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...