Grab the widget 

Monday, May 24, 2010

Surat terbuka kepada Azizi Matt Rose

Assalamualikum....
Pertama sekali kawe harap demo berada dalam keadaan sihat,waras,tenang dan cool.kawe juga harap demo dah tak panas dan hangin lagi.Demo punya hal malam tu pun kawe rasa dah setle, dan Sathia pun dah maafkan demo.bagus la tu, Sathia pun faham perasaan demo,dan kawe pun faham situsai demo malam tu.

Bro Azizi......

Kawe tak salah kan demo,tapi kawe terdetik dalam hati nk tegur demo,kawe tahu kita sebagai manusia tak lepas dari khilaf masing masing.Kawe sayang ko demo bro,kawe dah anggap demo macam idola kawe.Demo ada potensi sebagai pemain profesional,demo pun rajin atas padang, kawe rasa tak ada lagi mana mana player boleh challenge demo.Sekarang ni pun demo dah jadi pujaan penyokong penyokong Kelantan.Tahniah kawe ucapkan kepada demo.

Boh Azizi....

Malam tu kawe tengok demo main bagus 1st half,demo banyak bertahan dan menahan asakan asakan dari pihak lawan.bagus..Demo sentiasa konsisiten dalam permainan.tapi bila masuk 2nd half kawe tengok demo main macam dah hilang arah.tiba tiba demo jadi lembik,bakpo boh??
Bukan kawe nak salah kan demo sorang je boh,tapi barisan pertahan semuanya longlai.
jaringan lawan pada malam tu pun hasil kesilapan barisan pertahanan yang diketuai oleh demo.

Kekanda Azizi di sayangi...

Tindakan Sathianathan mengeluarkan kekanda,adinda rasa berpatutan.Sathia memang patut membuat keputusanya.Adinda tengok kekanda main dah lain macam,ke ada apa apa yang tak kena ni kekanda?ke kekanda segan nak lawan dengan ex-team kekanda?tak kan lah kerana ma dan abah kekanda peminat fanatik Perlis?kalau lah itu alasan kekanda,adinda tak pecaya lah..
ish!!tak masuk akal langsung lah.Tapi adinda rasa kekanda penat la,sepanjang perlawanan kekanda asyik main fulltime je.Tapi bukan pasal ni adinda nak tegur kekanda Azizi.

Tindakan Kurang Bagus...

Tindakan kekanda pada malam tu adinda rasa tak patut la,tak profesional la kekanda kalau macam tu.Kekanda janganla nak tunjuk 'pongoh' dan lepaskan kemarahan depan puluhan ribu penyokong kelantan.Nanti ape pulak dia orang kata.kekanda keluar padang dengan selumber nya kekanda menghempas jersi The Red Warrior ke lantai.Adoiyai kekanda,kekanda tak tau ke kat jersi tu ada logo kijang yang melambangkan negeri cik siti wan kembang.Tak patriotik la kekanda.Adinda tengok adegan kekanda malam tu pun adinda rasa sakit hati.adinda tahu la kekanda marah dan bengang, tapi....adoi,tak tau la macam mana.guna la cara lain nak lepaskan kemarahan.

Kekanda Azizi semacam Christiano Ronaldo....

Bila adinda tengok gelagat kekanda pada malam tu,adinda teringat pulak kat Ronaldo sewaktu menjadi player Man.United.Time tu tak salah adinda Forguson mengeluarkan Ronaldo untuk digantikan dengan player lain,lepastu dengan slumber ma abah dia jew menghempas jaket dan marah marah.Ronaldo pun tak puas hati jugak kerana tak dapat main full time.

Harapan kepada kekanda azizi...

Adinda harap lepas ni kekanda jangan buat macam tu lagi ye,adinda faham perbuatan kekanda malam tu diluar kotak pemikiran kekanda.ape ape pun adinda tetap menyayangi kekanda sebagai pemain kelantan.Adinda tetap meykong kekanda dan terus memberi semangat untuk kekanda.Besok kekanda akan berangkat ke Alor Star untuk menentang Kedah pula.Adinda rasa ini perlawanan yang sengit,Pasukan kekanda tak pernah mencatat kemenangan ke atas Kedah.
Adinda harap kekanda dan team mate kekanda dapat berjuang berhabis habisan untuk menewaskan pasukan kedah.Tunjukkan prestasi sebenar kekanda.

Last kopek....

Adinda harap kekanda dapat menjadikan iktibar dari apa yang berlaku,lupakan lah semua tu. Apa yang penting Kekanda fokus untuk game game yang akan datang.Sesungguhnya kekanda tetap di hati dan menjadi pujaan penyokong penyokong The Red Warriors.Adinda nak remind kan balik kat kekanda semasa kita berjumpa kat lobi hotel Grand Continental Kuantan sewaktu perlawanan Menentang Pahang.Adinda rasa kekanda masih ingat lagi dengan adinda,Adinda berasa bertuah sangat dapat bersembang dengan kekanda walupun sekejap.

Last kopek adinda nak minta maaf jika ada kekasaran bahasa,dan adinda nak mengucapkan selamat berjaya apabila menentang Kedah nanti...

Gomo Azizi Gomo


Yang benar
....................
(Rose mawar)


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...