Grab the widget 

Wednesday, July 7, 2010

Selangor Tersungkur,Kelantan Rapatkan Jurang

PENDAHULU Liga Super, Selangor tewas 0-1 kepada Perak dalam saingan Liga Malay- sia yang bersambung semula malam tadi se- lepas lebih sebulan berehat.

Pada aksi di Stadium Perak, Ipoh itu, Nazri Kamal muncul pemusnah terhadap hajat skuad kendalian K. Devan apabila me- ledakkan gol kemenangan pada minit ke-52.

Ini adalah kekalahan kedua Selangor selepas tunduk 0-4 kepada Terengganu pada 23 Januari lalu, sekali gus membuka semula peluang buat Kelantan untuk menghambat kedudukan dalam perebutan gelaran juara Liga Super musim ini.

Kelantan pula berjaya mengukuhkan kedudukan di tangga kedua dengan lima mata di belakang Selangor apabila menang tipis 1-0 ke atas Negeri Sembilan di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu malam tadi.

Gol kemenangan Kelantan dijaringkan oleh Akmal Rizal Rakhli pada minit ke-73.
Sementara itu perlawanan lain menyaksi- kan Terengganu turut mencatat kemenangan dengan membelasah Johor FC 4-0 di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

Perlis pula tewas 0-1 kepada KL Plus di Stadium Utama Negeri, Kangar manakala Kedah diikat tanpa jaringan dengan Kuala Lumpur di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Johor pula menewaskan Pahang 2-0 di Stadium Tan Sri Datuk Haji Hassan Yunos manakala Pulau Pinang pula tumpas 1-6 kepada pasukan T-Team di Stadium Batu Kawan, Pulau Pinang

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...