Grab the widget 

Friday, September 24, 2010

Siapakah akan menjadi pengganti Sathianathan?

Andai kata Kelantan gagal memenangi perlawanan dan berkasi dengan hambar apabila menentang N.sembilan nanti,Pengendali skuad Kelantan B.Sathianathan telah pun bersuara bersedia akan meletakkan jawatan sebagai ketua jurulatih Kelantan.

Siapakah yang betul betul layak untuk mengisi kekosongan jika Sathianathan benar meletakkan jawatan dan sekali gus dapat menutup mulut dan memuaskan hati semua pihak terutamanya pengkritik pengkritik hebat yang kununya arif dalam bola sepak.

Sebelum ini kita semua tidak pernah mendengar Sathianathan bersuara seperti ini,adakah Sathianathan sememangnya sudah pun mahu menyerah kalah dengan desakan penyokong penyokong yang mahukan beliau meletakkan jawatan.Dan munkinkah beliau sudah merasakan khidmatnya sudah tidak diperlukan lagi untuk membimbing Skuad Kelantan.

Dan adakah ada mana mana jurulatih tempatan yang bersedia dan sanggup mengambil risiko untuk memikul 'bebanan' yang besar bagi menghadapi kritikan kritikan penyokong penyokong Kelantan.Sememangnya dengan suara suara sumbang segelintir penyokong sendiri yang mengganggu persiapan dan perjalanan pasukan Kelantan.


Janganlah menambahkan lagi kekusutan yang sedia ada,dan sekarang bukanya masa untuk kita memperdebatkan isu kredibiliti jurulatih mahupun menghukum para pemain.

Isu peletakan jawatan kini kembali bergegar di Kota Bharu. Kali ini tindakan segelintir penyokong Kelantan yang berang dengan aksi hambar pemain Kelantan berhimpun di perkarangan luar stadium sejurus perlawanan berakhir serta menuntut bekas pengendali skuad kebangsaan itu melepaskan jawatan daripada terus membimbing skuad Kelantan.

Pada awal musim ini, situasi yang sama turut berlaku apabila terdapat desakan sedemikian setelah The Red Warriors memulakan saingan dengan aksi hambar. Namun semua itu lenyap sama sekali setelah B Sathianathan memadam kritikan tersebut dengan berjaya membawa Kelantan muncul naib juara Liga Super, musim ini.

B Sathianathan ketika dihubungi berkata, soal peletakan jawatan bukan isu utama yang harus dibincangkan sepanjang kempen Piala Malaysia berlangsung sekarang.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...