Grab the widget 

Tuesday, October 19, 2010

Antara 1993 dan 2010


Esok tanggal 20 oktober 2010 sejarah tujuh belas tahun lepas menyingkap kembali apabila dua pasukan iaitu Kedah dan Kelantan dipertemukan kembali dalam aksi separuh akhir peringkat pertama Piala Malaysia.

Jikalau dulu Kedah berjaya menundukkan Kelantan di Stadium Darulaman dengan kemenangan tipis 3-2.Dua gol hasil jaringan Tuan Kamree dan gol cantik hasil sepakan percuma Hashim Mustapha yang kini sebagai pembantu jurulatih Kelantan.

Namun semangat pasukan Kelantan ketika itu tidak terhenti disitu,apabila perlawanan timbal balik yang berlangsung di Kota Bharu.Tetapi Pasukan kelantan terpakasa akur dengan kehebatan kedah yang berjaya ke perlawanan akhir dengan agregat 4-2.

Akibat daripada kegagalan pasukan Kelantan layak ke peringkat akhir,Penonton penonton Kelantan merusuh dengan menyerang bas yang dinaiki oleh penyokong Kedah. Dan ada juga seorang penonton Kelantan yang lolos kedalam padang untuk menyerang pengadil Perlawanan.

Tapi itu semua sejarah tujuh belas tahun lepas,dan kini 2010 kita percaya skuad yang ada sekarang sememangnya tidak mahu sejarah berulang kembali.

Kini skuad yang digelar The Red Warrios Bimbingan B.Sathianathan sudah bersedia untuk menebus balik kekecewaan seluruh peminat pada tahun 1993.Dan kita semua yakin dengan kehebatan pasukan Kelantan sekarang.

Kepada seluruh peminat setia Kelantan juga,walaupun kemenangan tidak berpihak kepada Kelantan,terimalah keputusan dengan hati terbuka.Janganlah sekali lagi mengulangi perkara sama yang boleh mengundang persepsi buruk umum terhadap penyokong Kelantan.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...