Grab the widget 

Sunday, October 17, 2010

Empat Pasukan mengisi slot ke separuh akhir

Semalam tamatlah aksi suku akhir Piala Malaysia untuk musim 2010,maka tinggalah empat lagi pasukan untuk meneruskan cabaran merebut Piala berpestij ini.Selain Kelantan yang merupakan pasukan terawal melepasi peringkat suku akhir,Penyandang juara tahun lalu Negeri Sembilan sudah dijangkakan akan mengikut jejak pasukan Kelantan.

Skuad Hobeng Jang Hobeng sememangnya menjadi pasukan pilihan dalam perebutan Piala Malaysia ini,setelah mudah menjinakkan Perlis 3-1 di tempat lawan.Negeri Sembilan mara dengan agregat 4-1 dan akan bertemu dengan Johor FC Rabu nanti.

Namun sebuah pasukan yang berstatus kelab Johor Fc menjadi pasukan tunggal dari kelab yang berjaya melepasi keperingkat separuh akhir.Johor Fc mencatat sejarah tersendiri apabila berjaya mengikut jejak Kelantan dan Negeri Sembilan setelah menyingkirkan Pahang dengan agregat 2-2.Namun kelebihan jaringan ditempat lawan berpihak kepada Johor Fc.

Pasukan dari utara tanah air iaitu kedah juga berjaya mengisi empat kuota terakhir setelah membenam Terengganu 3-0 dan 5-2 kiraan agregat.Pasukan Kedah akan menanti kunjungan Pasukan Kelantan di stadium Darulaman Rabu ini.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...