Grab the widget 

Wednesday, October 13, 2010

Kegagalan pihak pengurusan punca pergaduhan?

Munkinkah Kegagalan pihak pengurusan dan juga FAS punca berlakunya pergaduhan diantara penyokong kedua dua pasukan.Sepatutnya pihak pengurusan mengambil iktibar daripada apa yang pernah berlaku ketika kedua dua pasukan beraksi dalam aksi liga super yang lalu.

Kejadian yang sama juga berlaku semalam apabila kedua dua penyokong mencetuskan provokasi dengan adegan ejek mengejek pada mulanya sehinggalah baling membaling kearah tempat duduk penonton.

Disitu kita boleh menyaksikan bahawa pihak keselamatan gagal mengawal keadaan sehingga tercetusnya huru hara.Pihak pengurusan juga boleh mengelakkan perkara sebegini berlaku sekiranya menjarakkan kawasan diantara kedua dua belah penyokong.

Sepatutnya pihak pengurusan menempatkan seberapa banyak tenaga pasukan FRU mahupun polis di tengah tengah kawasan tersebut.Dan kita yakin perkara sebegini tidak munkin akan berlaku.

Daripada ketegangan dalam Stadium terbawak ke luar stadium sehingga berlakunya pergaduhan dan pertikaman.Dikhabarkan ada juga penonton yang ditikam dengan botol dan dibelasah sehingga cedera teruk.

Diharapkan pihak berkuasa dan FAM dapat melakukan sesuatu dan melakukan siasatan dengan terperinci berhubung perkara ini.Ini perkara yang serius kerana melibatkan kecederaan yang serius.

Tidak lupa juga untuk mengucapkan takziah kepada penyokong Kelantan yang meninggal dunia semalam akibat kesesakan nafas.Semoga roh nya ditempatkan ditempat orang yang beriman, al-fatihah..amin.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...