Grab the widget 

Saturday, October 16, 2010

Kejayaan demi maruah dan nyawa rakyat Kelantan

Kemenangan keatas Selangor malam tadi merupakan satu kejayaan yang paling bermakna bagi mengembalikan maruah penyokong Kelantan yang ditindas oleh media media arus perdana gara gara satu peristiwa keganasan yang berlaku di Shah Alam Sabtu lalu.

Semenjak peristiwa itu,maruah penyokong penyokong Kelantan dipermainkan dan dipijak, yang memainkan peranan dalam isu ini tidak lain tidak bukan media dan akhbar tempatan yang sengaja mensensasikan beita ini.

Tidak kurang juga suara suara sumbang yang mencaci dan mengeji penyokong Kelantan terutama peminat peminat Selangor yang sememangya membenci dan cemburu terhadap penyokong dari negeri Cik Siti Wan Kembang ini.

Namun sesungguhya berkat kesabaran ini dibalas dengan satu kejayaan yang begitu bermakna.
Sesungguhnya allah s.w.t akan membela golongan yang teraniyai disamping berkat doa daripada seluruh penyokong setia Kelantan.

Hanya ucapan syukur keatasnya disamping linangan air mata yang mengiringi kejayaan ini. Diharapkan kejayaan ini dapat membuka mata semua pihak yang selama ini memandang serong terhadap penyokong Kelantan.

(Jangan sesekali lupa akan peristiwa ini)

Disaat kita sedang meraikan kejayaan ini,janganlah kita sesekali lupa terhadap saudara kita yang telah kembali kerahmatullah dan yang menjadi mangsa kekejaman penyokong Selangor pada sabtu lalu.

Dan sesungguhya penderitaan,penindasan, dan kesabaran akan dibalas dengan kejayaan. wallahuwa'lam...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...