Grab the widget 

Saturday, October 16, 2010

Kelantan sentap keegoan Selangor

Akhirnya Kelantan Berjaya menyentap keegoan pasukan yang bergelar The Red Giants dengan menewaskan skuad gergasi dari Lembah Klang itu 3-0 dalam aksi suku akhir pusingan kedua Piala Malaysia di Kota Bharu malam tadi.

Selangor merupakan pasukan pilihan dalam piala malaysia setelah cemerlang dengan kesemua tujuh perlawanan diperingkat awal saingan,akhirnya terpaksa akur dengan kehebatan The Red Warriors.

Dengan rasa hormat dan rendah diri anak anak buah B.Sathianathan menunjukkan jalan keluar untuk skuad merah kuning daripada Saingan Piala Malaysia musim ini.

Sememangnya kemenangan ini amatlah bermakna untuk pemain pemain Kelantan yang akan menempuhi perlawanan terakhir sebelum ke Bukit Jalil sekiranya berjaya.

Kemenangan ini juga merupakan hadiah 'istimewa' daripada pasukan Kelantan untuk penyokong penyokong setianya yang selama ini tidak berputus asa memberi sokongan.Tiada siapa yang dapat menduga kelantan mampu menewaskan Selangor dengan jaringan 3 gol tanpa balas.

Apa apa pun jadikanlah kemenangan ini sebagai pencetus semangat dan keyakinan kepada pemain pemain bagi menghadapi perlawanan seterusnya untuk melaksanakan misi yang belum selesai.Yang nyata perjuangan kita bukan setakat ini sahaja.
0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...