Grab the widget 

Wednesday, October 13, 2010

Peluang masih terbuka kepada lapan pasukan


Peluang untuk mara keperingkat separuh akhir kepada semua pasukan dilihat sama rata, namun sedikit kelebihan kepada dua pasukan yang mencatatkan kemenagan iaitu Negeri Sembilan dan Johor FC.

Juar tahun lalu Negeri Sembilan membawa bekalan satu gol ke Kangar Sabtu nanti setelah menang tipis Perlis 1-0 hasil jaringan Shahurain Abu Samah pada minit ke-50.

Manakal Johor FC pula sememangya tidak boleh lagi berasa selesa kerana hanya 1-0 keatas Pahang di Stadium JCorp Pasir Gudang.Pahang yang beraksi cemerlang ditempat sendiri munkin akan memberi kelebihan kepada skuad Tok Gajah apabila menerima kunjungan Johor FC sabtu ini.

Kedah pula berjaya mengikat tuan rumah Terengganu 2-2 di Kuala Terengganu semalam. Namun Firdaus Mohd Faudzi menjadi penyelamat skuad penyu untuk menjaringkan gol penyamaan.

Perlawanan yang penuh dengan pelbagai 'aksi' didalam padang mahupun di luar padang yang melibatkan Selangor dan juga Kelantan semalam,kedua dua pasukan sekadar seri tanpa jaringan.Perlawanan juga dicemari dengan layanan dua kad merah keatas Norshahrul Idlan Talaha dan seorang pemain pertahan Selangor.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...