Grab the widget 

Saturday, April 9, 2011

Kelantan Mengamuk,T-team Tunjuk Taring

Pasukan kelantan berpesta gol di stadium Sultan Muhamad keempat stelah menewaskan Felda United 6 gol tanpa balas sekaligus berjaya merampas takhta liga daripada Selangor Setelah Perak kecundang 1-2 kepada Sabah.

Keputusan jurulatih The Red Warriors yang merehatkan kapten Kelantan,Piya ternyata berbuah hasil hasil apabila meletakkan Danial Fazly bergandingan dengan Shakir Shaari dibahagian tengah berjaya menggerakkan jentera serangan untuk menghasilkan peluang gol.


Hasilnya Pasukan Kelantan menjadikan Felda United sebagai mangsa belasahan dengan kemenangan paling besar setakat ini 6-0.Shakir Shaari membuka jaringan untuk pasukan tuan rumah pada minit ke-43 disusuli jaringan Norshahrul Idlan Talaha hasil sepakan penalti dua minit sebelum berakhir babak pertama.


Pada babak separuh masa kedua pula,Kelantan mengeluarkan Norshahrul yang digantikan dengan Nizad Ayub.Nizad ternyata tidak mensia-siakan peluang yang diberi untuk beraksi apabila berjaya menyumbangkan dua gol untuk Kelantan masing-masing pada minit ke-62 & 73.


Gol kelima kelantan dihasilkan melalui sepakan percuma oleh Danial Fazly pada minit ke-84 dan pemain dari Skuad Presiden Mohd Izuan Salahuddin mencatatkan nama sebagai penjaring gol keenam untuk Kelantan pada minit-minit terkahir perlawanan.


Manakala di Stadium Shah Alam Selangor menjadi mangsa terbaru kepada T-Team selepas Kelantan dengan kekalahan 0-2 dan sekaligus Skuad Red Giants turun ketangga kedua liga. Selangor hanya sempat bertahan selama lima hari dipuncak liga dan dirampas kembali oleh Pasukan Kelantan.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...